Açı Okulları öğrencilerinin evrensel değerleri içselleştirmesi için her yaş grubuna uygun fırsatlar yaratır. “Akademik Dürüstlük” te, okullarımızda ilkokul birinci sınıftan başlayarak lise sona kadar üzerinde durulan önemli bir değerimizdir.

Öğrencilerimiz tüm okul hayatları boyunca kendilerine ait olmayan her türlü düşünce ve emek ürününe saygı duymayı, çalışmasında yararlandığı bir düşünce ya da ürünün kime ait olduğunu kaynakça bölümünde kurallara uygun şekilde belirtmeyi uygulamalı olarak öğrenirler.

Kütüphane programımız kapsamında yapılan çalışmalarla akademik dürüstlük ve önemi hakkında bilgi sahibi olur, yaptıkları tüm çalışmaları değerlendirme kriterinde yer alan akademik dürüstlük beklentilerine uygun olarak tamamlarlar. Öğretmenlerimiz kendi ürettikleri çalışmalarda da bu konuya gösterdikleri özen ile de öğrencilerimize rol model olurlar. Velilerimiz de akademik dürüstlük çalışmalarımız, akademik dürüstlüğe uygun olmayan davranışlar hakkında bilgilendirilir ve öğrencilerimize rehberlik ederek akademik dürüstlük ilkelerini hayatına yansıtan bireyler olarak yetişmelerine destek olurlar.