Kurumsal Bilgi

İlk lise mezunlarını 2011 Haziran ayında veren okulumuz, eğitim-öğretim hizmetlerini 5 ayrı yerleşkede, 3 yaşından lise sona kadar kesintisiz devam eden bir programla sunmaya devam ediyor. Açı Okulları, Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği “muasır medeniyet” seviyesine ulaşmayı kendine ilke edinmiş; akademik başarıda hedeflerini yüksek tutan ve sosyal sorumluluk almada atak davranan bir kurum olarak şekillenmiştir.

Cumhuriyetimizin değer ve ilkelerine bağlı olan, ülkemizin yetişen genç neslinin potansiyeline inanan Açı Okulları, öğretmen ve çalışanlarıyla; öğrencilerine yarının zorlu, bir o kadar fırsat dolu dünyasına ilkeli ve felsefesinden ödün vermeyen bireyler olarak yetişmeleri için rehberlik eder.

Çalışanı, öğrencileri ve velileri ile Açı projesini hayata geçiren okulumuz; 1998’de kurulmuştur. Bugüne kadar geçen sürede; standartları, içerik, yaklaşım ve değerleriyle var olan okulumuza katkıda bulunan tüm paydaşlara teşekkür ederiz.

Yapısı

Açı Okulları Açı Eğitim ve Öğretim Hizmetleri A.Ş.’nin yatırımıdır. Bir vakıf değildir.

Kurucuları

Yönetim Kurulu Başkanı: Cem UYGUN

Finans ve Yatırımlar: Alihan HAYDAROĞLU

İnşaat ve Yatırımlar: Engin ÜSTEL

Eğitim Öğretim Programları: Kerim GÜRÇAY

Açı K-12 Okulları

• Açı Okul Öncesi Bahçeköy   /   Açı Okul Öncesi Kemerburgaz   /   Açı Okul Öncesi Levent
  • Açı İlkokulu Akatlar   /   Açı İlkokulu Sarıyer
  • Açı Ortaokulu
  • Açı Lisesi

Diğer Okullar

• Açı Müzik ve Sanat Okulu
  • Açı Spor Okulu
  • Açı Spor Kulübü

Resmi Statüsü

Tüm Açı Okulları (Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise) T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel okullar statüsündedir.

Uygulanan Öğretim Programları

Açı Okulları’nda Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim ve öğretim programları uygulanmaktadır.

Açı Okulları’nda Yabancı Diller

İngilizce öğretimi, Açı Okulları’nda okul öncesinde başlar ve lise bitene kadar her düzeyde ve kesintisiz sürer.

İngilizce öğretim programı, IGCSE standartlarında geliştirilmiş bir programdır.

İkinci yabancı dil olarak Fransızca veya İspanyolca öğretimi; 5. sınıfta başlar, lise bitene kadar sürer.

Fransızca öğretim programı, Avrupa Birliği Dil Standartları’na uygun olarak geliştirilmiştir. Öğrencilerimiz, Fransız Kültür Merkezi’nin (Institute Français) açtığı DELF sınavlarını, sırasıyla A1-A2-B1 ve B2 seviyesinde alırlar. Öğrencilerimiz, 11 veya 12. sınıfta AP French dersini alabilirler.

İspanyolca öğretim programı, Avrupa Birliği Dil Standartları’na uygun olarak geliştirilmiştir. Öğrencilerimiz, İstanbul Cervantes Enstitüsü’nün açtığı DELE sınavlarını, sırasıyla A1/ A2 / B1 ve B2 seviyesinde alırlar.

Kayıt ve Burs Uygulamaları

Açı Okulları’nın kayıt prensiplerinde, başvuru sırası dışında bir kayıt önceliği yoktur. Kayıt prosedürlerine uyan tüm öğrencilerin başvuruları kontenjan dahilinde kabul edilir.

İlkokul ve ortaokulda burs verilmez; burs olanakları için Kayıt / Burs Olanakları sayfasına bakınız.