AÇI OKULLARI GÜVENLİK UYGULAMALARI

Açı Okullarında bulunan tüm öğrencilerimizin, paydaşlarımızın ve ziyaretçilerimizin emniyeti ve güvenliği önceliğimizdir. Bunu sağlamak, güvenli ve besleyici bir öğrenme ortamı oluşturmak için kapsamlı güvenlik prosedürlerini uygulamaktayız.

Yerleşkelerimizin konumuna ve ihtiyacına uygun sayıda güvenlik personelimiz bulunmaktadır. Kampüslerimizde bulunan güvenlik personeli sayılarını aşağıda bulabilirsiniz:

• Açı Akatlar İlkokul Yerleşkemiz: 4
  • Açı Bahçeköy Lise Yerleşkemiz: 3
  • Açı Kemerburgaz Okul Öncesi Yerleşkemiz: 2
  • Açı Levent Okul Öncesi Yerleşkemiz: 2
  • Açı Sarıyer Yerleşkemiz (Okul Öncesi-İlkokul-Ortaokul): 8

Açı Okullarında “Güvenlik Uygulamalarımız”, önleme, müdahale, iş birliği, kriz iletişimi, fiziksel kaynakların kontrolü ile sürekli değerlendirme ve iyileştirme ilkeleri ile oluşturulmuştur. Yerleşkelerimizin bulunduğu alanlara göre farklı aksiyonlar alınmış, iyileştirme ve güncellemeler yapılmıştır. Her kampüsümüz için geçerli olan genel güvenlik protokollerimize kısa bir bakış aşağıda sıralanmıştır.

• Güvenlik personellerimiz; genel ve okul bazında güvenlik, iş güvenliği ve işçi sağlığı talimatlarını yerine getirir.
  • Güvenlik personelimiz sadece okul içinde herkesin güvenliğini en iyi şekilde sağlamak ve dışarıdan gelebilecek tehlikeleri önlemek için görevlidir.
  • Okullarımız kamera sistemi ve tam teçhizatlı profesyonel güvenlik personeli tarafından koruma ve denetim altındadır.
  • Okula giriş yapan
    • öğrenci,
    • okul personeli (idari ve akademik),
    • veli,
    • eğitim-öğretim yılı başında öğrenciyi almaya veli tarafından yetkilendirilmiş kişi(ler) ve/veya sürücüler dışındaki tüm ziyaretçilerden kimlik kartı istenir ve günlük “Ziyaretçi Giriş Tablosu”na kayıt edilerek okul müdürü ve idarî işler sorumlusuna raporlanır.
  • Okula gelen veliler tanınıyorsa selamlama ile içeri alınır.
  • Veli ile birlikte okula gelen kişilere sadece adı-soyadı sorularak “Ziyaretçi Giriş Tablosu”na kaydedilir.
  • Okula gelen veliler tanınmıyorsa kimlik kontrolü yapılır.
  • Okula gelen ziyaretçilerden hangi bölüme ve kime geldikleri öğrenilir, geldikleri kişiden telefonla teyit alınır, ziyaretçinin kimlik kontrolü yapılır.
  • Okul çıkış saatinden önce (erken) çıkış yapmak isteyen öğrenciler, “izin kâğıdı” olmadan kesinlikle çıkış yapamazlar.
  • Velinin öğrencimizi okuldan teslim alması, okul yönetiminin belirlediği kurallar dahilinde yazılan özel talimatlar ve prosedürler çerçevesinde gerçekleşir. Buna göre veliler:
    • Eğitim-öğretim yılı başında öğrencimizin okula ulaşımının neyle/kimle olacağı hakkındaki giriş-çıkış bilgisini okul yönetimine bildirir.
    • Eğitim-öğretim yılı başında öğrenciyi okuldan almaya yetkili kişi ya da kişileri okul otomasyon sistemine de ekleyerek bildirir.
    • Eğitim-öğretim yılı başında acil durumlarda öğrenciyi okuldan almaya yetkili kişi ya da kişileri okul otomasyon sistemine ekleyerek bildirir.
    • Eğitim-öğretim senesi içinde öğrencinin okula ulaşım şekliyle ve acil durumlarda öğrenciyi almaya yetkili kişiyle ilgili değişiklikleri okul yönetimine yazılı olarak, eposta yolu ile ve okul otomasyon sistemine de ekleyerek bildirir.
    • Daha önce belirtilmeyen bir kişinin öğrenciyi almak istemesi durumunda ziyaretçi giriş prosedürü uygulanarak gelen kişi okul içine alınmadan bekletilir ve öğrenci işleri desteği ile öğrenci velisi aranır. Velinin gelen kişinin öğrenciyi almasına izin vermesi durumunda öğrenci teslimi yapılır, veliden onay alınmadan öğrenci ilgili kişiyle çıkış yapamaz.
  • Düzenlenen özel günler, gösteriler ve organizasyonlarda okul yönetimi tarafından iletilen listeye göre misafirlerin okula alınışı sağlanır. Listede ismi kayıtlı olmayan kişiler okula giriş yapamazlar.
  • Yargıya intikal etmiş ailevî sorunlar (anne-baba arasında ihtilaf, geçimsizlik, boşanma vb.) olması durumunda, yargı sürecinin aşamalarına bağlı olarak hareket edilir.
    • Eğer anne-baba ayrılma kararı vermişse ve mahkeme devam ediyorsa çocuk(lar)la ilgili ara karar alınması ve okul yönetimine bildirilmesi talep edilir.
    • Ara karar çıkana kadar kayıt sırasında veli olarak atanan kişinin veli olarak görev ve sorumlulukları devam eder.
    • Mahkeme sürecinin tamamlanmasını takiben, mahkeme ilamı anne-babadan istenir ve karara uygun hareket edilir.

Açı Okullarında akademik kadronun çalışma saatleri Cuma günleri 08.00-16.00, diğer günler 08.00-16.45’tir. Yerleşkelerimizin çalışma saatlerini aşağıda bulabilirsiniz.

YERLEŞKE ADIHAFTA İÇİHAFTA SONU
Sarıyer Yerleşkesi (Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul)7/24 Açık Kampüs7/24 Açık Kampüs
Bahçeköy Yerleşkesi (Lise)06:30 – 21:0007:00 – 18:00
Akatlar Yerleşkesi (İlkokul)06:30 – 21:0007:00 – 17:00