Tüm Açı uygulamalarımıza rehber olan Açı değerlerimiz, Açı öğretmen yaşantısını da şekillendiren temel prensiplerdir.

Üretmeye ve paylaşmaya olan inancımızla, öğrenim yılına ağustos ayında “Açılı olma” inancımızı pekiştiren bir konuşma ile başlarız. Bu süreç; program geliştirme, planlama ve materyal hazırlığı, okul içi-dışı eğitimler, mesleki deneyimlerin paylaşıldığı seminer zamanları, okul yaşantısını zenginleştiren sosyal etkinlikler, yurtdışı okul ziyaretleri ve kültür gezileri, yoga, ritim, İngilizce öğrenimi gibi kişisel gelişim fırsatları ile tüm yıl devam eder. Sınıf dışında yapılan tüm bu çalışmalar ile öğrencilerimiz için daha etkili öğrenim fırsatları yaratmayı hedefleriz. Öğrencileri güler yüzle karşılama ile başlayan günlük rutinimiz, sabah sporu ve paylaşımları zamanları, bahçe ve yemek saatleri, okul gezileri, tüm okul okuma saatleri ve okul haftaları gibi uygulamalarla zenginleşir. Tüm bu deneyimler hem öğrencilerimiz hem de bizler için yeni öğrenim fırsatları yaratır ve birbirimizi daha yakından tanıyarak birlikte öğrenme zevkini yaşarız.

Tüm uygulamalarımızda Açı değerlerimizi içselleştirmek ve kültürümüzün bir parçası kılabilmek için gönüllü öğretmenlerimizin katılımıyla çalışmalarını sürdüren Etik Kurul’umuz da bizlere destek olmaktadır. Kurulumuz; etik manifestoda yer alan dürüstlük, saygı, açık iletişim, hoşgörü gibi prensiplerin okul kültürü haline gelmesinde büyük katkı sağlar.